Min favorittfrukt i Colombia er Maracuya. Maracuya er en av flere typer pasjonsfrukt.
I butikkene i Norge finner vi den typen pasjonsfrukt som har et lilla skall, og er mindre enn Maracuya.
Den har en syrlig og tropisk smak.
Pasjonsfrukten stammer fra Sør-Amerika, men er i dag også dyrket frem i frostfrie områder i andre deler av verden.
Pasjonsfrukten er rik vitaminer, fiber, proteiner og vitamin C.
Det store næringsinnholdet skyldes først og fremst frøene i frukten. Den kan brukes på mange områder, bl.a. i desserter, sauser, syltetøy osv. Her er hva som trengs for å lage en juice:
Ingredienser:
Maracuyá/pasjonsfrukt
Vann
Sukker etter smak
Vann
Sukker etter smak
Tilberede:Del fukten på midten og skrap ut innholdet med en skje. Bland dette i en blender, sammen med vannet.
Tøm juicen gjennom en sil, slik at ikke de sorte stenene kommer med i juicen.
Ta til slutt i sukker, og bland lett i blender.
Server med isbiter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar