Patacon brukes ofte som tilbehør til middag i Colombia. Det lages av en grønn (umoden) stekebanan. Denne stekebananen er ikke søt, slik de vi er vant til i Norge.
Denne stekebananen finner man i utenlandske forretninger i Norge.
De er grønne og harde i motsetning til gule og mye bananer som vi i Norge stort sett er vant med.
Videoen under viser hvordan det lages, og hun forklarer på engelsk - så tenkte jeg skulle skrive en liten forklaring på norsk også:
1. Aller først setter man på en gryte med olje til å varmes, og mens den varmes opp skreller man bananene og deler dem opp i små stykker, slik som på filmen.
2. Når oljen er varm legger man bananbitene i gryten i 6-8 minutter, passer på å snu litt på dem mens de ligger der.
3. Ta opp bananbitene, og press dem flate, enten med en gryte som på filmen - eller rett og slett med en vanlig trefjøl.
Jo tynnere du presser de, jo sprøere blir de.
4. På filmen dypper hun bananene i vann og salt, det er ikke jeg vant med - bruker å ta salt på etterpå. Dette er jo også bare en smakssak.
5. Så til slutt legges de i oljen igjen, og steker i ca. 2 minutter, til de er gylne.
Serveres med salt.
Åååå... Så spennende med matoppsktifter. Var det ikke denne du lagde til meg i minileiligheten din?
SvarSlettGleder meg til det kommer flere oppskrifter ;)